matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ao:
funkcja liniowa która dla każdego x spełnia warunek: f(5x) = 3f(x) + 1 to?
21 kwi 22:37
ICSP:
f(x) = ax + b f(5x) = 3f(x) + 1 5ax + b = 3ax + 3b + 1 5a = 3a b = 3b + 1 a = 0
1
b = −
2
1
f(x) = −
2
21 kwi 22:38
ao:
dziękuję bardzo
21 kwi 22:42