Rozwiąż równanie.
Hannna: Rozwiąż równanie : ea*(x−5)+e−a*(x−5)=0, gdzie a>0.
21 kwi 19:44
Jerzy:
Podstaw:e{a(x − 5) = t i t > 0
21 kwi 19:47
Leszek: Niech : e
a( x −5) = t , t > 0
| | 1 | |
Czyli t + |
| = 0 ⇒ t = ...... |
| | t | |
21 kwi 19:47
Leszek: Rozwiaz w dziedzinie liczb zespolonych ....
21 kwi 19:48
Hannna: Liczby zespolone nie są materiałem szkoły, z której to zadanie pochodzi.
21 kwi 19:52
Jerzy:
No to w zbiorze R brak rozwiązań.
21 kwi 19:53
Hannna: Dziękuję
21 kwi 19:55
Leszek: Skorzystaj z funkcji hiperboliczych
21 kwi 19:56
Leszek: Jezeli to ma byc zadanie dla ucznia w szkole sredniej to byc moze prawa strona = 2 ? ?
21 kwi 19:58
Jerzy:
Albo znak „−„ i x = 5
21 kwi 20:04
Leszek: Wlasnie , bo 1−1=0
21 kwi 20:07