matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
xxx:
zad. Rozwiązaniem równania 2|x−1|= 3|x−1|+1 są liczby: A.1 B.1,2 C.−1,0 D.nie ma takich liczb
26 lut 14:39
kaś:
d
26 lut 14:54
Eta:
3|x−1| −2|x−1|= −1 |x−1|= −1 −−−−− sprzeczność odp; D)
26 lut 14:54