Naszkicuj zbiór na płaszczyźnie zespolonej
tovo322: Naszkicuj zbiór na płaszczyźnie zespolonej:
S = {z ∊ C: |z − 3 − 2i| < |3 − 4i|}
Wyszło mi, że jest to koło o środku (2, 3) i promieniu 5. Może ktoś zweryfikować? Z góry
dziękuję
21 kwi 19:13
jc:
środek = 3+2i
21 kwi 19:16
Leszek: | x+iy −3 −2i | < | 5
| ( x−3) +(y−2)i | < 5
Jest to wnetrze kola ( bez brzegu ) o srodku (3,2) oraz promieniu 5
21 kwi 19:18
Mila:

S = {z ∊ C: |z − 3 − 2i| < |3 − 4i|}
|3−4i|=
√9+16=5
|z−(3+2i)|<|3−4i|
|z−(3+2i)|<5
(3,2) −środek koła , r=5
21 kwi 20:55