matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie prostej
luśka:
wskaż równanie prostej równoległej do prostej o równaniu y=4x−3 a) y=
1
4
x−3 b)−4x+3 c)y=4x+3 d)y=−
1
4
+3
26 lut 14:36
Noah:
c
26 lut 14:37
luśka:
ale jak to wyliczyc bo do prostopadlej to jest wzór a tutaj
26 lut 14:38