z | ||
Z(2x)= | ||
z−2 |
z | ||
(z2Y(z)−z2y0−zy1)−(zY(z)−zy0)= | ||
z−2 |
z | ||
(z2−z)Y(z)= | ||
z−2 |
1 | ||
Y(z)= | ||
(z−1)(z−2) |
Y(z) | 1 | ||
= | |||
z | z(z−1)(z−2) |
1 | A | B | C | ||||
= | + | + | |||||
z(z−1)(z−2) | z | z−1 | z−2 |
1 | ||
A= | ||
2 |
1 | ||
B+C=− | ||
2 |
3 | ||
−2B−C= | ||
2 |
1 | ||
A= | ||
2 |
1 | 1 | |||
C=− | −(−1) , C= | |||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | * | − | + | * | |||||||
z(z−1)(z−2) | 2 | z | z−1 | 2 | z−2 |
Y(z) | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | * | − | + | * | |||||||
z | 2 | z | z−1 | 2 | z−2 |
1 | z | 1 | z | |||||
Y(z)= | − | + | * | |||||
2 | z−1 | 2 | z−2 |
1 | ||
yx= | δx−1+2x−1 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |