matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąglosc funkcji
Panna Cotta :
Zbadaj ciągłość funkcji:
Im z
f(z)= {
dla z ≠ 0
z
{ 0 dla z = 0 Z góry dziękuję.
21 kwi 13:13
ICSP:
1
z
n
=
i → 0
n
f(z
n
) → −i ≠ 0
21 kwi 13:28