matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
tedddddy:
sporządź wykres funkcji f(x)=2−|x−1|
21 kwi 09:56
janek191:
Dla x < 1 f(x) = 2 − [ − (x −1)] = 2 + x − 1 = x + 1 Dla x ≥ 1 f(x) = 2 − (x − 1) = 2 − x + 1 = − x + 3
21 kwi 10:07