matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ndkskxlkkl:
sporządź wykres funkcji i oblicz pole wielokąta ograniczonego wykresem funkcji i osią x. f(x)=−|x+2|+3
21 kwi 09:32
Szkolniak:
⎧
−x+1 dla x≥−2
f(x)=
⎩
x+5 dla x<−2
1
f(−2)=3, P=2*
*3*3=9
2
21 kwi 09:49