matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
matek:
W równoległoboku o obwodzie 100cm róznica długości sąsiednich boków jest równa 18cm wynika stąd że krótszy bok równoległoboku ma długość
26 lut 14:24
kaś:
2a+2b=100 a+b=50 a−b=18 −−−−−−−−−−−−−−−− 2a=68 a=34 b=16
26 lut 14:58