matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt p=(2,16) należy
michau01:
Punkt P=(2, 16) należy do wykresu funkcji f(x) = 𝑎𝑥. Czy punkt Q= (0.5 , 2) też należy do wykresu funkcji
20 kwi 20:56
Mila:
16=a*2 a=8 f(x)=8x
1
1
f(
)=8*
=4
2
2
No i co odpowiesz?
20 kwi 21:50