EB | BF | ||
+ | =1. | ||
AE | FC |
a − c | a − b | |||
Teza: | + | = 1 | ||
a + c | a + b |
tg60o − tgα | √3 − tgα | |||
tgβ = tg(60o − α) = | = | |||
1 + tg60o*tgα | 1 + √3*tgα |
a−c | a−b | r√3 − r*tgβ | r√3 − r*tgα | ||||
+ | = | + | = | ||||
a+c | a+b | r√3 + r*tgβ | r√3 + r*tga |
√3 − tgβ | √3 − tgα | |||
= | + | = ... (dalej samodzielnie) .. = 1 | ||
√3 + tgβ | √3 + tgα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |