Funkcja wykładnicza
123: Wykres funkcji y=3x/81 przesunięto równolegle wzdłuż osi x i otrzymano wykres funkcji f
przechodzący przez punkt A=(−1;9)
a) wyznacz wzór funkcji f
b) naszkicuj wykres funkcji f i oczytaj z niego zbiór rozwiązań nierówności f(x) większe bądź
równe 3
20 kwi 08:44
123: powinno być y=3x/81
20 kwi 09:15
f123: Przd przesunieciem
y = 3x − 4
Po przesunieciu
y = 3x + 3
Rysujesz wykres funkcji y = 3x i przesuwasz 3 jednostki w lewo ,a osi x
20 kwi 10:16
student: a) f(x)=3x+3
b) jaka będzie odpowiedz?
20 kwi 10:31
fstudent: b) x=<−2;+∞), dobrze myślę?
20 kwi 11:27