matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć prędkość kątową ciała.
Chudini:
Ciało w t=0 ma prędkość kątową = 2,25 rad/s i przyspieszenie kątowe = 7,02 rad/s
2
. Znaleźć prędkość kątową dla t=3. ω(3)=
?
19 kwi 20:56
Leszek:
Jezeli jest to ruch jednostajnie przyspieszony obrotowy to :
ω
k
− ω
o
ε = Δω/Δt ⇔ ε =
⇒ ω
k
= ω
o
+ ε t = 2,25 rad/s + 7,02 rad/s
2
*3s =
t
......
19 kwi 21:12
Chudini:
Dzieki!
19 kwi 21:16