2 | 4 | 8 | ||||
(x− | )3=x3−2x2+ | x− | ||||
3 | 3 | 27 |
2 | 19 | 2 | 4 | 8 | 19 | 38 | ||||||||
(x− | )3− | (x− | )=(x3−2x2+ | x− | )−( | x+ | ) | |||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 27 | 3 | 9 |
2 | 19 | 2 | 106 | |||||
(x− | )3− | (x− | )=x3−2x2−5x+ | |||||
3 | 3 | 3 | 27 |
2 | 19 | 2 | 56 | |||||
(x− | )3− | (x− | )+ | =x3−2x2−5x+6 | ||||
3 | 3 | 3 | 27 |
2 | 19 | 2 | 56 | |||||
(x− | )3− | (x− | )+ | =0 | ||||
3 | 3 | 3 | 27 |
2 | ||
y=x− | ||
3 |
19 | 56 | |||
y3− | y+ | =0 | ||
3 | 27 |
19 | 56 | |||
u3+v3+3uv(u+v)− | (u+v)+ | =0 | ||
3 | 27 |
56 | 19 | |||
u3+v3+ | +3(u+v)(uv− | )=0 | ||
27 | 9 |
56 | ||
u3+v3+ | =0 | |
27 |
19 | ||
3(u+v)(uv− | )=0 | |
9 |
56 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
19 | ||
uv− | =0 | |
9 |
56 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
19 | ||
uv= | ||
9 |
56 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
6859 | ||
u3v3= | ||
729 |
56 | 6859 | |||
t2+ | t+ | =0 | ||
27 | 729 |
28 | 6859−784 | |||
(t+ | )2+ | =0 | ||
27 | 729 |
28 | 6075 | |||
(t+ | )2+ | =0 | ||
27 | 729 |
19 | 56 | |||
y3− | y+ | =0 | ||
3 | 27 |
19 | 56 | |||
y3− | y+ | =0 | ||
3 | 27 |
| 3 | ||||||||
= | |||||||||
u3 | 4 |
| 3 | ||||||||
= | |||||||||
u2 | 4 |
19 | 9 | ||
= | |||
u2 | 4 |
1 | 9 | ||
= | |||
u2 | 76 |
76 | ||
u2= | ||
9 |
2√19 | ||
u= | ||
3 |
2√19 | ||
y= | cos(θ) | |
3 |
152√19 | 38√19 | 56 | |||
cos3(θ)− | cos(θ)+ | =0 | |||
27 | 9 | 27 |
152√19 | 38√19 | 56 | 27 | |||||
( | cos3(θ)− | cos(θ)+ | =0) | |||||
27 | 9 | 27 | 38√19 |
28√19 | ||
4cos3(θ)−3cos(θ)+ | =0 | |
361 |
28√19 | ||
4cos3(θ)−3cos(θ)=− | ||
361 |
28√19 | ||
cos(3θ)=− | ||
361 |
28√19 | ||
3θ1=π−arccos( | ) | |
361 |
28√19 | ||
3θ2=3π−arccos( | ) | |
361 |
28√19 | ||
3θ3=5π−arccos( | ) | |
361 |
2√19 | 1 | 28√19 | ||||
y1= | cos( | (π−arccos( | ))) | |||
3 | 3 | 361 |
2√19 | 1 | 28√19 | ||||
y2= | cos( | (3π−arccos( | ))) | |||
3 | 3 | 361 |
2√19 | 1 | 28√19 | ||||
y3= | cos( | (5π−arccos( | ))) | |||
3 | 3 | 361 |
2 | 2√19 | 1 | 28√19 | |||||
x1− | = | cos( | (π−arccos( | ))) | ||||
3 | 3 | 3 | 361 |
2 | 2√19 | 1 | 28√19 | |||||
x2− | = | cos( | (3π−arccos( | ))) | ||||
3 | 3 | 3 | 361 |
2 | 2√19 | 1 | 28√19 | |||||
x3− | = | cos( | (5π−arccos( | ))) | ||||
3 | 3 | 3 | 361 |
2√19 | 1 | 28√19 | 2 | |||||
x1= | cos( | (π−arccos( | )))+ | |||||
3 | 3 | 361 | 3 |
2√19 | 1 | 28√19 | 2 | |||||
x2= | cos( | (3π−arccos( | )))+ | |||||
3 | 3 | 361 | 3 |
2√19 | 1 | 28√19 | 2 | |||||
x3= | cos( | (5π−arccos( | )))+ | |||||
3 | 3 | 361 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |