Samochod zaczyna ruch od spoczynku i kontynuuje z predkoscia v=2,4t^2 m/s
Chudini: Samochod zaczyna ruch od spoczynku i kontynuuje z predkoscia v=2,4t2 m/s.
Znaleźć funkcję s(t) i podać jaką drogę przebędzie w 2 sekundy (w ciagu 2 sekund)?
Wystarczy scałkować? Ale wtedy pojawia się c − co z tym zrobic?
19 kwi 19:01
wredulus_pospolitus:
pamiętaj że s(0) = 0

I tak wyznaczysz C
19 kwi 19:03
Szkolniak:
| | 12 | | 4 | | 4 | | 32 | |
s=0∫2 |
| t2dt=[ |
| *t3]20= |
| *23= |
| |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
ja bym zrobił tak
19 kwi 19:08
Chudini: Dziękuje panowie!
19 kwi 19:19