matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:/
krysia:
Proste BD i CE są równoległe.Długości odcinków AD DE i Ce są podane na rysunku.Długość odcinka BD jest równa?
26 lut 12:08
y:
6/BD=10/6 BD=3,6
26 lut 12:40
y:
26 lut 12:40
Agula:
korzystasz z twierdzenia talesa
IAEI
IADI
=
IECI
IDBI
6+4
6
=
6
x
10x=36 \:10 x=3,6
26 lut 12:43