Jak to uprościć
Ola: 3a − 2b + (ba) (ab) =?
18 kwi 17:51
PW: Co to znaczy 'uprościć'?
18 kwi 17:55
wredulus_pospolitus:
a co to jest (ba) (ab)
18 kwi 17:57
Ola: 3a − 2b + (b*a) * (a*b) =
Jak się mnoży te nawiasy? Wychodzi z tego
3a−2b + a2 * b2?
18 kwi 18:02
wredulus_pospolitus:
tak
18 kwi 18:06
PW: No tak, ale czy to jest prościej? W dalszym ciągu 5 mnożeń, odejmowanie i dodawanie.,
18 kwi 18:06
kyrtap: PW przynajmniej nawias znikł
18 kwi 18:07
Ola: A jeśli jest (ba) * (a*b)?
18 kwi 18:08
Ola: To jak się nawiasu pozbyć?
18 kwi 18:09
PW: No to
3a − 2b + (ab)2
− 4 mnożenia, odejmowanie i dodawanie.
18 kwi 18:09
kyrtap: a*b*c = abc
18 kwi 18:13