1 | ||
an+2=an+1− | an | |
3 |
1 | ||
∑n=0∞an+2tn+2=∑n=0∞an+1tn+2+∑n=0∞(− | )antn+2 | |
3 |
1 | ||
∑n=0∞an+2tn+2=t(∑n=0∞an+1tn+1)− | t2(∑n=0∞antn) | |
3 |
1 | ||
∑n=0∞antn−a0−a1t=t(∑n=0∞antn−a0)− | t2 | |
3 |
1 | ||
∑n=0∞antn−t(∑n=0∞antn)+ | t2(∑n=0∞antn) | |
3 |
1 | ||
A(t)(1−t+ | t2)=a0+(a1−a0)t | |
3 |
a0+(a1−a0)t | |||||||||||
A(t)= | |||||||||||
|
a0+(a1−a0)t | |||||||||||||||||
A(t)= | |||||||||||||||||
|
a0+(a1−a0)t | |||||||||||||||||
A(t)= | |||||||||||||||||
|
A | B | |||||||||||||||||||||
A(t)= | + | |||||||||||||||||||||
|
|
√3 | π | |||
f(x)=( | )xcos( | (x+b)) | ||
3 | 6 |
√3 | π | |||
f(x)=( | )xsin( | (x+b)) | ||
3 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |