pomocy nic nie rozumiem z maty
potrzebuje pomocy: 1.Liczba jest równa
a) 11<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">73:3√11
b)5√2 A)√17 B)√60 C) √250 D) √300
2.Rozwiązaniem nierówności x−42>x−1 jest przedział
3.Wyrażenie 6x2−7 jest równe a)(3x−1)(2x+7) b)(3x−7)(2x+1) c)(x√6−√7)(x√6+√7)
d)(x√6−√7)(x√6+1)
4.Wskaż rozwiązanie równania x−8x3+64=0
5.Funkcja f jest określona wzorem f(x)= x+3 dla x≤−2 Ile miejsc zerowych ma ta funkcja?
{ 1−x2 dla x>−2
Kto mi pomoże i rozwiaże to tak zebym zrozumial bardzo prosze o pomoc
26 lut 11:51
Agula: 2. x−42>x−1 \*2
x−4>2x−2
x−2x>−2
−x>−2
x<2
x∊(−∞,2)
26 lut 12:53
Agula: 3, korzystamy ze wzoru skróconego mnożenia: (a2−b2)=(a−b)(a+b)
6x2−7=(√6x−√7)(√6x+√7) czyli odpowiedz c
26 lut 12:56
potrzebuje pomocy: dziękuje ci
26 lut 13:16