Zadania proszę o pomoc, mam już wytypowane odpowiedzi ale nie wiem czy są popraw
Dagmara: Zadanie 1
Prosta o równaniu y=2x+6 przecina oś OX w punkcie
a) A= (−3,0)
b) B= (3,0)
c) C= (0,−3)
d) D= (0,6)
Zadanie 2
Prosta równoległa do wykresu funkcji f (x)= 3x+3 i przechodząca przez punkt P = (6,5) ma
równanie ?
Zadanie 3
Jeżeli proste o równaniach y = (a−6)x−3 i y = (4−a)x+2 są rownoległe to:
a)a=2
b)a=3
c)a=4
d)a=5
Zadanie 4
1.wskaż wzór funkcji która jest rosnąca
A.f(x)=−2x
B.g(x)= −3x+4
C.h(x)=5
D.k(x)=6x−7
Zadanie 5
A. f(x)=(√2−1)x−√2
B. f(x)=(√2−2)x+√2
C. f(x)=(√3−1)x−√3
D. f(x)=(3−√3)x+√3
Zadanie 6
Jeżeli 0,3 jest miejscem zerowym funkcji g(x)=ax+7 to:
A. a=−23 1/3
B. a=−2,1
C. a=−10/21
D. a=2,1
17 kwi 18:15
aniabb: to je napisz .. ocenimy
17 kwi 18:16
Dagmara: zadanie 1
A
zadanie 2
y=3x−13
zadanie 3
D. a=5
zadanie 4
D.k(x)=6x−7
zadanie 5
Tutaj zapomniałam napisać polecenia: wskaż wzór funkcji która jest malejąca
B. f(x)=(√2−2)x+√2
zadanie 6
A. a=−23 1/3
17 kwi 18:19
aniabb: bardzo dobrze
17 kwi 18:20
Dagmara: DZIĘKUJĘ ZA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ <3
17 kwi 18:21