matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
bartek:
dla jakich argumentów x∊R wartosc funkcji f(x)=2*|4x+7|−7 jest równa −1? moze mi to ktos krok po kroku rozwiazac
26 lut 11:31
Eta:
rozwiąż równanie: 2*|4x+7|−7= −1 2*|4x+7|= 6 |4x+7|= 3 => 4x+7=3 v 4x+7= −3 dokończ...
26 lut 13:35