matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
anonim123:
2
2
Wiemy że 2
a
=3 Oblicz 24
W tym
jest w potędze
3+a
3+a
2
Czy mogę zrobić tak 2
a
razy(2 razy 2 razy 2 )
znowu to jest w potędze=2
a
razy
3+a
6
2
3+a
6
2
to jest potęga?
3+a
17 kwi 13:06
piotr:
a = log
2
3
2
2
log
2
(24
(2/(3+a)
) =
log
2
(3*8) =
(log
2
3+3) = 2
3+a
3+a
⇒ 24
(2/(3+a)
= 4
https://www.wolframalpha.com/input/?i=24%5E%282%2F%283%2Blog_2%283%29%29%29
17 kwi 13:22
anonim123:
Dzieki
17 kwi 13:42