matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura podstawowa - sterometria
ananim222:
Tworząca stożka jest nachylona do jego wysokości pod kątem α. Oblicz cosinus tego kąta, jeśli wysokość stożka jest dwa razy dłuższa od promienia podstawy.
17 kwi 12:00
piotr:
1
cosα =
√
1+2
2
17 kwi 12:08
piotr:
poprawka:
2
cosα =
√
1+2
2
a
1
sinα =
√
1+2
2
17 kwi 12:10