Zad maturalne
Witek : Zadanie1.Kóry z punktów leży wewnątrz koła o środku O = (1, 2) i promieniu r = 6?
A) (0.8) B(3,−4) C(4,5) D(−4,5)
Zadanie 2.Niech f(x) = 3x. Wówczas
A.f(1)<0. B f(0,5)>2. C f(2)>0,1. D f(1,5)<3
Zadanie 3.Jeden z boków prostokąta o obwodzie 8a ma długość 2a – 3.
Ile jest równe pole tego prosto−kąta?
17 kwi 10:29
ite: zad.1 Oblicz odległości tych punktów od środka okręgu.
Szukasz takiego, którego odległość jest mniejsza od promienia.
17 kwi 10:37
Jerzy:
2) f(2) = 9 > 0,1 ( odp: C)
3) P = (2a − 3)*[4a − (2a − 3)] = .....
17 kwi 10:41
ite: To zad.3 to maturalne

?
17 kwi 10:47
Witek : Tak
17 kwi 10:50