Prawdopodobieństwo
Jagoda: Spośród wierzchołków sześcianu o krawędzi 1 losowo wybrano dwa wierzchołki.
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A − długość odcinka o wylosowanych odcinkach wynosi 3 .
Gdyby ktoś miły Mi to zrobił będę wdzięczna, ostatnie zadanko mi zostało. Dziękuje <3
16 kwi 21:34
Szkolniak: A czy to w ogóle możliwe?
16 kwi 21:36
wredulus_pospolitus:
Jest to niemożliwe do wykonania
długość może być równa 1 , √2 lub √3
16 kwi 21:41
Mila:
| | 8*7 | |
= |
| =28 − liczba wszystkich odcinków |
| | 2 | |
Licz ile jest przekątnych o długości
√3.
16 kwi 21:49
Jagoda: Dostałam takie zadanie, właśnie się głowie jak to zrobić.. Zdarzenie niemożliwe taka będzie
odpowiedź?
16 kwi 21:50
wredulus_pospolitus:
no to ten kto dawał Ci zadanie albo Ty je pisząc zapomniał dopisać √
16 kwi 22:13
Saizou :
Dlaczego? P(A)=0
16 kwi 22:26