matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
justyna:
F(x) = x
√
2x − x
2
26 lut 09:08
AS:
F'(x) = (x)'*
√
2x − x
2
+ x*(
√
2x − x
2
)'
1
F'(x) = 1*
√
2x − x
2
+ x*
*(2 − 2*x)
2
√
2x − x
2
1 − x
F'(x) =
√
2x − x
2
+ x*
√
2x − x
2
2x − x
2
+ x − x
2
F'(x) =
√
2x − x
2
3x − 2x
2
F'(x) =
√
2x − x
2
26 lut 10:36