matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
=)=)=
depresja....:
W trójkącie prostokątnym dane są długości boków (zobacz rysunek). wylicz tg alfa tam gdzie 4( powinno być 4 pierwiastek z 5)
16 kwi 15:19
depresja....:
16 kwi 15:20
lenistwo:
8
2
√
5
tgα=
=
4
√
5
5
16 kwi 15:26