matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie wykladnicze
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:
Rozwiaz rownanie:
2x +5
(4−x
2
) i wykladnik potegi
= 1
x−2
26 lut 01:26
Eta:
x≠2 1= (4−x
2
)
0
2x +5
więc
= 0 => x = −
5
2
x−2
26 lut 02:59
natalka:
26 lut 09:07