matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Elowina:
Oblicz: Log
3
3
1
1
+3
1
2
+3
1
3
13
16 kwi 14:45
Jerzy:
3
11
(1 + 3 + 9))
= log
3
(
= log
3
3
11
= 11
13
16 kwi 14:48
Elowina:
A co z tą 13 w mianowniku?
16 kwi 14:52
Jerzy:
Skróciła się z nawiasem w liczniku.
16 kwi 14:53