Python
jola: Algorytm w Pythonie bez używania gotowych funkcji.
Jak zastąpić np. "ab" np. na "xy" w stringu "abkjab" czyli żeby było "xykjxy". Chodzi mi o
ogolne wyszukiwanie tych samych wyrazów i zastępowania je innymi.
16 kwi 13:53
wredulus_pospolitus:
pytanie dodatkowe,
czy w inpucie: "abkjabkakb" output ma być "xykjxykakb" czy też "xykjxykxky"
16 kwi 14:03
wredulus_pospolitus:
jeżeli pierwszy z outputów, to czy masz podaną maksymalną długość ciągu znaków, które masz
zastępować
16 kwi 14:04
Jack:
klepnij se jakas metode
np.
def replace(tekst, coZastapic, naCoZastapic):
nowyTekst = ""
for i in range(len(tekst)):
if tekst[i:(i+len(coZastapic))] == coZastapic:
nowyTekst += naCoZastapic
else:
nowyTekst += tekst[i]
return nowyTekst
i tyle w temacie
16 kwi 23:34