roziwaz trojkat
zofia:

rozwiąż trójkąt?
Chyba nie rozumiem o co w tym chodzi
no i kąty też
16 kwi 11:27
Saizou :
Rozwiązać trójkąt = podać długości wszystkich jego boków oraz miary wszystkich kątów
16 kwi 11:28
Jerzy:
Oblicz x , potem wyznacz fenkcje trygonometryczne katów ostrych.
16 kwi 11:29
zofia: wyszło mi ze x wynosi 2 √66
sin α = 2 √66 /17
cos α = 5/17
tg α = 2 √66 /5
ctg α = 5/ 2 √66
sin β = 5/17
cos β= 2 √66 /17
tg β = 5/ 2 √66
ctg β = 2 √66 /5
16 kwi 12:58
zofia: czy to dobrze?
16 kwi 12:58