matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja trygodnometryczna
Tobiasz:
Jaki przedział jest zbiorem wartości funkcji y = sinx + sin(π−x)?
15 kwi 19:37
Leszek:
sin ( π −x) = sin x , y = 2 sin x , zbior wartosci [ −2 ; 2 ] Popatrz na wykres y = 2 sin x
15 kwi 19:40