zadania
Kuba: Witam jak sie rozwiązuje zdania z figur foremnych? Są na to jakies sposoby? bo nie umiem
wykonsć zadnia
15 kwi 10:48
Saizou : to wrzuć zadanie z konkretnym problemem.
15 kwi 10:49
Jerzy:
To podaj treść zadania.
15 kwi 10:49
Kuba: Z dziwięciokątem −wykaż, jak się tutaj rysuje?
15 kwi 10:51
Jerzy:
Ale co masz wykazać ?
15 kwi 10:52
Kuba: Że a2+b2=c2, tylko jak zamieścić tu rysunek?
15 kwi 10:54
Jerzy:
Masz przycisk "rysuję" i w polu edycyjnym rysuj używając linii.
15 kwi 10:58
WhiskeyTaster: Kliknij "rysuję" na panelu i narysuj. Ewentualnie zrób dobrej jakości zdjęcie/skan, wrzuć na
jakiś konwerter i wklej link.
15 kwi 10:59
ford:
zadania z figurami foremnymi rozwiązujesz takimi wzorami:
S
n = (n−2)*180
o − suma miar wszystkich kątów wewnętrznych n−kąta foremnego
| | (n−2)*180o | |
αn = |
| − miara jednego z kątów wewnętrznych n−kąta foremnego |
| | n | |
| | n*(n−3) | |
Pn = |
| − liczba przekątnych n−kąta foremnego |
| | 2 | |
15 kwi 11:24
15 kwi 11:30
Kuba: I jak?
15 kwi 14:18
Kuba: Rysunek w linku
15 kwi 18:26