Oblicz obwód trójkąta, którego boki zawierają się w prostych o podanych równania
Paweł: Oblicz obwód trójkąta, którego boki zawierają się w prostych o podanych równaniach:
a) 4x+3y−2 = 0 3x+4y+2=0 x−y+3=0
Proszę o szybką pomoc wraz z wytłumaczeniem


25 lut 21:46
Klara:
rozwiąż trzy układy równań
1) 4x +3y −2=0
3x +4y+2=0 otrzymasz współrzędne np punktu A
2) 4x +3y −2=0
x −y+3=0 p−t B
3) 3x +4y +2=0
x −y +3=0 p−t C
Ob= IABI + IACI + IBCI
IABI= √( xB−xA)2 + ( yB−yA)2=......
IACI =....... podobnie i IBCI= ......
25 lut 21:53
Paweł: a mogłabyś mi rozwiązać?
25 lut 22:10
dick:
23 paź 20:03