matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptotą nie jest
bizi:
2x
2
−7
Asymptotą wykresu funkcji f(x)=
nie jest prosta o równaniu:
x
2
−4
a)x=2 b)x=−2 c)y=2 d)y=−2 jak wykonać takie zadanko?
14 kwi 15:54
ABC:
trzy spośród tych czterech prostych są asymptotami tej funkcji co można pokazać obliczając
1
odpowiednie granice (można przekształcić funkcję do postaci f(x)=2+
)
x
2
−4
14 kwi 16:06