matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ndkskxlkkl:
1
Sporządź wykres funkcji g(x)=|f(x)|, gdzie f(x)=
−2. Na podstawie wykresu funkcji g
x+1
wyznacz, dla jakich wartości parametru k równanie g (x) =k−2 ma dwa rozwiązania różnych znaków.
14 kwi 10:39
Jerzy:
1 < k − 2 < 2 ⇔ 3 < k < 4
14 kwi 10:46