Równanie
Angelinade: Wyznaczyć liczbę całkowitych rozwiązań równania
x1 + x2 + x3 + x4 +x5 = 12
a) x1≥0, x2≥1, x3≥2, x4≥3, x5≥5
b) x1≥0, x2≥0, x3≥0, x4≥0, x5≥0
c) x1>0, x2>0, x3>0, x4>0, x5>0
13 kwi 14:07
Saizou : Jakiś wkład własny a nie tylko przepisanie zadań?
13 kwi 15:32
Adamm:
y
1+...+y
n = k
y
1, ..., y
n ≥ 1
a)
y
1 = x
1+1, y
2 = x
2, y
3 = x
3−1, y
4 = x
4−2, y
5 = x
5−4
y
1+y
2+y
3+y
4+y
5 = 6
b)
y
1 = x
1+1, y
2 = x
2+1, y
3 = x
3+1, y
4 = x
4+1, y
5 = x
5+1
y
1+y
2+y
3+y
4+y
5 = 17
c)
13 kwi 16:39