matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Angelinade:
Rozwiąż równanie 20x = 101 (mod 637)
13 kwi 13:56
Mila:
Rozszerzony algorytm Euklidesa 20x=1(mod 637) x=223 20
−1
≡
637
223 20x ≡101 (mod 637) /*223 1x≡22523 (mod 637) 1x≡35*637+228 x≡228 (mod637)
13 kwi 19:19