matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura matematyka rozszerzona
matura w czerwcu:
W trójkącie ABC odcinki AD I AE dzielą kąt ∡BAC=3α na trzy równe części oraz |AC| = 3|AB|.
|AD|
2cosα+3
Uzasadnij, że
=
.
|AE|
6cosα+1
13 kwi 13:27
Bart:
https://matematyka.pisz.pl/forum/397733.html
13 kwi 13:40