matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc bezwzgledna
Kaśka:))):
rozwiąż: ||2−
√
3
|−|
√
3
−3||=
pomozcie:(
25 lut 20:33
R.W.16l:
√
3
jest mniejszy od dwóch, czyli 2−
√
3
jest większa od zera, więc opuszcza się nawias bez zmian
√
3
−3 jest ujemny, więc opuszcza się nawias z przeciwnym znakiem |(2−
√
3
)−(3−
√
3
|=|2−
√
3
−3+
√
3
|=|−1|=1
25 lut 20:38
R.W.16l:
fajne te wyniki
25 lut 20:39
Kaśka:))):
heh zamotane to strasznie ale dzieki
25 lut 20:44
R.W.16l:
Spóko
25 lut 20:52