matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole równoległoboku
Mirus:
Przygotowanie do matury Dlugośc boku AB równoległoboku ABCD równa jest 2, a kąt BAD=45
o
. Punkty E,F lezą na przekątnej BD tak że ∡ AEB=∡ CFD=90
o
, 2|BF|=3|BE|. Oblicz pole tego równoległoboku.
12 kwi 00:26