Wesołych Świąt
kyrtap: Wesołych Świąt Wielkanocnych


11 kwi 21:35
Eta:
hcyłoseW
11 kwi 21:51
Patryk: Wesołych i zdrowych

11 kwi 21:51
Saizou :
W dobrej atmosferze i przede wszystkim zdrowych
11 kwi 21:53
Mila:
Zdrowych i pełnych nadziei na lepsze jutro
11 kwi 21:58
kyrtap: Trzeba myśleć optymistycznie
11 kwi 22:02
ABC:
11 kwi 22:10
ite:
11 kwi 22:34
Mila:

Ładne bazie.
11 kwi 23:34
ZKS:
Zdrowych i Wesołych Świąt.
11 kwi 23:38
kyrtap:
12 kwi 00:03
Mariusz:
A oto kod programu który obliczy datę Wielkanocy
Kod jest napisany w C# więc każdy użytkownik Windowsa będzie mógł go skompilować
using System;
namespace Calendar
{
class Easter
{
static void Main()
{
char esc;
string str;
int dd,mm,yy,ss;
do
{
Console.WriteLine("Podaj rok");
str = Console.ReadLine();
int.TryParse(str,out yy);
Console.WriteLine("Podaj styl");
str = Console.ReadLine();
int.TryParse(str,out ss);
easter(yy,ss,out dd,out mm);
Console.WriteLine(dd + " " + mm + " " + yy);
esc = (char) Console.ReadKey().Key;
}
while(esc != (char)ConsoleKey.Escape);
}
static void easter(int yy,int ss,out int dd,out int mm)
{
int a,b,c,d,e,f,g,h,i,k,l,m,n,p;
if(ss != 0)
{
a = yy%19;
b = yy/100;
c = yy%100;
d = b/4;
e = b%4;
f = (b + 8)/25;
g = (b − f + 1)/3;
h = (19 * a + b − d − g + 15)%30;
i = c/4;
k = c%4;
l = (32+2*e+2*i−h−k)%7;
m = (a + 11 * h + 22 * l)/451;
n = (h + l − 7 * m + 114)/31;
p = (h + l − 7 * m + 114)%31;
dd = p + 1;
mm = n;
}
else
{
a = yy%4;
b = yy%7;
c = yy%19;
d = (19 * c + 15)%30;
e = (2 * a + 4 * b − d + 34)%7;
f = (d + e + 114)/31;
g = (d + e + 114)%31;
dd = g + 1;
mm = f;
}
}
}
}
styl = 0 , dla kalendarza juliańskiego
styl != 0 , dla kalendarza gregoriańskiego
12 kwi 08:15
12 kwi 08:28
a7:

Smacznego jajka i mokrego śmigusa
12 kwi 12:01
Hajtowy: Pozdrowionka dla Wszystkich

Trzymajcie się zdrowo!
12 kwi 13:12
Ajtek:
Zdrowia Wszystkim życzę
12 kwi 17:21
kyrtap:
12 kwi 22:37
bezendu: @Mariusz ciekawy algorytm
13 kwi 22:46
bezendu: @Mariusz w javie też coś piszesz?
13 kwi 22:52
Mariusz:
Jak chodziłem do szkoły to podstawy programowania obiektowego miałem właśnie w Javie
Tutaj wybrałem C# bo każdy użytkownik Windowsa ma go zainstalowanego
Co do tego algorytmu to podałem z jakiej książki go wziąłem
Następna Wielkanoc za 51 tygodni obyśmy wszyscy jej dożyli
14 kwi 00:17
ite:
Mariusz dożyjemy
14 kwi 11:04
Mariusz:
bezendu a ty bawiłeś się programowaniem ?
Jeśli chodzi o mnie to ja tak na dobrą sprawę jestem informatykiem a dokładniej
programistą tylko na papierze bo tak naprawdę jestem kiepskim programistą
14 kwi 11:19
kyrtap: Święta święta i po świętach można by było rzec
14 kwi 22:43
Mariusz:
kyrtap Do następnej Wielkanocy mniej niż rok a wcześniej jeszcze inne święta będą
15 kwi 09:19
Mariusz:
Dla mnie np w grudniu byłoby najwięcej okazji do świętowania
mniej więcej w połowie grudnia urodziny , później Boże Narodzenie a na końcu Sylwester
15 kwi 10:06
bezendu: Mariusz tak jestem programistą, ale nie piszę w javie zawodowo, ale chciałbym się doszkolić i
przejść na jave. W czym piszesz?
15 kwi 23:23
Saizou : bezednu pisz po matematycznemu
15 kwi 23:24
bezendu:
Saizou umiesz grać w szachy może?
Nudzi mi się i pograłbym z kimś
15 kwi 23:45
Saizou : Kiedyś grałem bardzo amatorsko, ale to dawno, tak samo w brydża
15 kwi 23:50
bezendu: Może być i amatorsko
15 kwi 23:54
aniabb: tak przy okazji życzę wszystkim szczęścia i zdrowia
15 kwi 23:58
Saizou : Raczej nie podejmę się gry.
Ostatnio wolę rysować.
15 kwi 23:58
ABC:
Masz tyle serwerów do gry w szachy , lichess na przykład chodzi w przeglądarce
16 kwi 00:00
bezendu: Ale gram na chess.com, lichess, chess24. Chciałem zgrać z kimś znajomym
16 kwi 00:11
Saizou : Dla rozrywki pomóż jakiemuś licealiście z zadankami

W ogóle jak praca, jak życie, jak zdrowie?
16 kwi 00:13
ABC:
ale gdzie chcesz zagrać z tym znajomym?

na kurniku?
16 kwi 00:13
bezendu: Może być i na kurnik, choć nie lubię interfejsu tam
16 kwi 00:58
bezendu: Saizou napisze Ci jutro na fb
16 kwi 00:59