matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okręgi
Jolka:
zbadać algebraicznie wzajemne położenie okręgów danych równaniami: x
2
+y
2
− 2x= 0 i x
2
+ y
2
−12x + 24y +36= 0
25 lut 20:31
aśia:
rozwiąż układ złony z tych równań Δ>o −dwa pnk wspólne Δ=o 1 pnk Δ<0 okręgi rozłączne
25 lut 20:43