trójkąt
Kamil:
W trójkącie ABC punkt S jest środkiem środkowej AK
Punkt L jest punktem przecięcia prostej BS z bokiem AC
Jaką część pola trójkąta ABC stanowi pole czworokąta KSLC
11 kwi 16:08
Eta:

P(ABC)= 4w to u+v=w
| u+w | | x | | u | |
| = |
| = |
| ⇒ ..... v=2u to w=3u |
| 2w+v | | y | | v | |
P(ABC)= 12w i P(KSLC)= w+v=5u
====================
11 kwi 17:22
Mila:
W drugim zapisie powinno być :
PABC=12u
11 kwi 21:50
Eta:
Hej
Mila 
Jasne pomyłkowo wpisałam 12w zamiast 12u
Dzięki za poprawkę
Życzę zdrowych i spokojnych Świąt
11 kwi 21:54
Mila:
Wzajemnie , pogodnych ( najlepiej z deszczem) Świąt i pełnych nadziei na lepsze jutro
11 kwi 22:00