matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
marta98:
Policzyć całkę ∫∫∫
V
(x+y)dxdy dz, gdzie (V) jest obszarem ograniczonym powierzchniami y=
√
x
, x+z= 1, y= 0, z= 0.
9 kwi 12:31
piotr:
∫
0
1
(∫
0
√
x
∫
0
1−x
(x+y) dz dy) dx
9 kwi 19:51
piotr:
9 kwi 19:58