matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka potrójna
marta98:
Policzyć całkę ∫∫∫(V)xyz dxdydz, gdzie (V) jest obszarem ograniczonym płaszczyznami x= 1, x=y, z= 0, y=z.
9 kwi 12:29
piotr:
∫
0
1
∫
0
x
∫
0
y
xyz dzdydx
9 kwi 14:27
piotr:
=1/48
9 kwi 14:33