Dla każdej z dwóch poniższych funkcji zdaniowych: - określić od ilu zmiennych za
Janiu: Dla każdej z dwóch poniższych funkcji zdaniowych:
− określić od ilu zmiennych zależy ta funkcja zdaniowa
− nazwać tę zmienną lub te zmienne
− wyznaczyć zakres zmienności w R i zbiór spełniania tej funkcji zdaniowej
a) ∃y ∈ R [x + y = 1]
b) ∀y ∈ R [x + y = 1]
8 kwi 17:38
ite: a/ ∃y ∈ R x + y = 1
zakres zmienności w R: R
zbiór spełniania tej funkcji zdaniowej: R
a/ ∀y ∈ R x + y = 1
zakres zmienności w R: R
zbiór spełniania tej funkcji zdaniowej: ∅
8 kwi 20:24