matii: hej moze mi ktos to objasnic znam wzory ale nie rozmuie

(((((((((((
trojkat rownoboczny ma bok 12cm .
oblicz pole i obwod kola opisanego na tym trojkacie
19 lis 18:26
19 lis 18:30
pipi: Jak chcesz Myche to trudno

spadam

(:
19 lis 18:38
Dwiekropki: P=36π ?
19 lis 18:38
Dwiekropki: Hmm.. H=(a√3)/2 wiec H=6√3 a h jest rowne 2/3 R o ile sie nie myle : )
19 lis 18:45
pipi:
H= 6
√3 to R = 2/3* 6
√3 = 4
√3
wiec P
k = 48π Ob= 8π
19 lis 19:20
19 lis 19:21
Cieply: ja tez to mam teraz i jeszcze bardziej tego nie rozumie
19 lis 19:34
Dwiekropki: a jakie dokładnie zadanie to może pomogę..?
19 lis 19:42