1+sinx | ||
∫√1+sinxdx=∫ | dx | |
√1+sinx |
1 | sinx | |||
=∫ | dx+∫ | dx | ||
√1+sinx | √1+sinx |
1 | −cosx |
| |||||||||||||
=∫ | dx+( | −∫(−cosx) | dx) | ||||||||||||
√1+sinx | √1+sinx | 1+sinx |
1 | cosx | 1 | cos2x | |||||
∫√1+sinxdx=∫ | dx − | − | ∫ | |||||
√1+sinx | √1+sinx | 2 | (1+sinx)√1+sinxdx |
1 | ||
∫√1+sinxdx=∫ | dx − | |
√1+sinx |
cosx | 1 | (1−sinx)(1+sinx) | ||||
− | ∫ | dx | ||||
√1+sinx | 2 | (1+sinx)√1+sinx |
1 | cosx | 1 | 1−sinx | |||||
∫√1+sinxdx=∫ | dx − | − | ∫ | dx | ||||
√1+sinx | √1+sinx | 2 | √1+sinx |
1 | 2−(1−sinx) | cosx | ||||
∫√1+sinxdx= | ∫ | − | ||||
2 | √1+sinx | √1+sinx |
1 | 1+sinx | cosx | ||||
∫√1+sinxdx= | ∫ | − | ||||
2 | √1+sinx | √1+sinx |
1 | cosx | |||
∫√1+sinxdx= | ∫√1+sinxdx− | |||
2 | √1+sinx |
1 | cosx | ||
∫√1+sinxdx=− | |||
2 | √1+sinx |
cosx | ||
∫√1+sinxdx=−2 | +C | |
√1+sinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |